Tree Sea Studio

Tree Sea Studio is een textieldesignmerk gevestigd in Nederland.
Al onze collectie items zijn van 100% katoen en worden met hand blok printing techniek bedrukt in kleinschalige werkplaatsen in en rondom de stad Jaipur in India. Dit is de thuisstad van een van de eigenaren van Tree Sea Studio.

Onze designs zijn geïnspireerd door patronen in de natuur en wij werken met de wederkerige kleuren van de seizoenen om tijdloze collecties te creëren. Door het handgemaakte proces zullen geen twee ontwerpen precies hetzelfde zijn. Variaties in kleur en patronen zijn authentieke uitdrukkingen van alle ambachtslieden die bij het maken betrokken zijn: De blokkenmakers, de blokprinters, en de kleermakers.

Tree Sea Studio

De Groene Schoonmaakwinkel

De Groene Schoonmaakwinkel is dé plek voor slimme eco warriors die hun schoonmaakskills willen upgraden zonder de planeet geweld aan te doen.
Op de Pure Markt bieden we een mooi assortiment aan milieuvriendelijke schoonmaakproducten van inspirerende duurzame merken. Bij DGSMW draait het niet alleen om zeep, maar ook om inspiratie en een gezellig fris huis. We hebben een kleurrijke collectie van vrolijke keukentextiel, borstels, toiletblokjes en meer. Alles is fair en duurzaam geproduceerd, dus je shopt met een goed gevoel. Bij DGSMW vinden we dat schoonmaken fun en makkelijk moet zijn. Dus kom gezellig langs en ontdek hoe onze producten je kunnen helpen om meer dan alleen je huis schoon te maken.

De Groene Schoonmaakwinkel

yazgibi

Yazgibi

Tijdens mijn vele reizen naar Turkije ontdekte ik al lang geleden de hamamdoek, een superleuk en handig item, niet alleen voor de sauna of hamam, maar voor zoveel meer doeleinden te gebruiken. Inmiddels een trenditem en voor velen niet meer weg te denken uit koffer of rugzak.
Ons textiel komt uit een kleinschalige weverij in Turkije. De weverij maakt uitsluitend gebruik van traditionele handbediende weefmachines. Deze weefmachines kunnen heel oud zijn, destijds aangeschaft door Kemal Atatürk om de economie te stimuleren. De snelheid van het weven met deze machines ligt veel lager in vergelijking met massa geproduceerde stoffen, de draad raakt minder beschadigd en zorgt voor een duurzaam product wat lang meegaat en mooi blijft.
De weverij, welke deel uitmaakt van een ‘social responsibility project’ biedt werkgelegenheid aan de inwoners van het dorp en houdt het oude ambacht in stand.
De mooie hamamdoeken en badjassen zijn lekker zacht, kom zelf voelen (of passen) op de Pure Markt of check alvast de website.

Yazgibi

MAMBECO

Wij zijn zussen Janneke & Willemijn Calis en de oprichters van onze kleine onderneming Mambeco. We hebben onze duurzame webshop Mambeco opgericht vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid. Mambeco’s assortiment zit boordevol duurzame producten voor een plasticvrije levensstijl. Naast onze webshop staan we ook op evenementen. Wij testen al onze producten zelf uit en kunnen we je met onze eigen ervaringen adviseren. Bij ons kun je de verschillende shampoo- conditioner en bodybars ruiken, voelen aan de diverse plasticvrije producten zoals foodhuggers en bijenwasdoeken en nog veel meer! We zien je graag op de Pure Markt!

Mambeco

Echoes Lab

Echoes Candle & Scent Lab. is a company who loves nature but does not give up on elegance. While combining natural soy wax and beeswax with unique fragrances which are specially developed for Echoes Lab, we did not use chemicals such as paraffin and phthalate.
That’s how we precisely reflect ourselves as pure as we can.

Echoes Lab

ART BY VIKTORIA JOZSA

Creatief, speels en vrij!
Schilderijen (ook op textil of schoenen), muraals, workshops&meer.Ben
bezig met verschillende kunstvormen,constant op zoek naar inspiratie en
nieuwe combinaties van technieken.
Altijd open voor outdagingen en speciale opdrachten.
Kijk ook op mijn website&social media accounts.”

Art by Viktoia Jozsa

urban bakers

URBAN BAKERS

Urban Bakers is een ambachtelijke bakkerij, waar vol passie en met ruim 15 jaar ervaring, brood en banket gebakken wordt. De nadruk ligt op terug naar de basis en natuurlijke ingrediënten tot hun recht laten komen. Daarom gebruiken we alleen plantaardige ingrediënten, letten erop dat zoveel mogelijk biologisch is en halen we het bloem direct bij de molen in de omgeving. Onze broden worden gemaakt met een eigen ontwikkeld zuurdesem, die mild is van smaak.

Urban Bakers

IAMBE

Midden in het Amstelpark bevindt zich het textielatelier van Iambe. Hier werken jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Met het Amstelpark als inspiratiebron maken zij de mooiste producten, zoals sierbloemen, portemonneetjes, geweven tasjes en vlaggenslingers. Er wordt geweven, gebreid, gevild, genaaid en geborduurd. Onze producten zijn met zorg en liefde gemaakt. Iambe valt onder de Raphaelstichting en biedt naast het textielatelier ook andere werkplaatsen als dagbesteding: een tuingroep in Jeugdland Flevopark, een biologische bakkerij en een winkel in de Pijp.

Iambe

Zuhal Kookt

Proef de Turkse keuken in al zijn verscheidenheid met echte homemade gerechten!
Zorgvuldig en met passie gemaakt naar echte authentieke recepten.
Al heel lang wil ik laten zien, vertellen, verbinden en mijn passie voor Turks eten en mooie ambachtelijke producten delen en overdragen.

En waar kan dat beter dan op de markt? Kom je ook?
Hoşgeldin – Welkom

Zuhal Kookt