Ferment Fabriek

Their journey began in 2015 with the production of fermented cider. Subsequently, having achieved plant-based chef certification, Ferment Fabriek expanded its range to encompass a diverse array of plant-based fermentations. They set up their first market table on the Haarlemmerplein, with the goal of not just selling but educating the public about the health benefits of probiotic fermented foods.
Along with growth came the desire to increase their sustainability. This includes their production kitchen being run on solar power, transport of products & deliveries being done by electric cargo bike, and the majority of the vegetable scraps being composted.
Presently, their production line features both vegan and non-vegan kimchi, which combines traditional recipes with various culinary ingredients and flavors. Additionally, they offer water kefir, kombucha, and other probiotic beverages.
When in seasons, the Ferment Fabriek’s widely adored New York Deli Dills, a type of fermented gherkin pickle, can be enjoyed in either spicy or sour variations.
Among their notable specialties are aged or dried products such as black garlic and black limes, hot sauces, hot honey & infused honey, mustards, vinegar, and an assortment of other unique items.

Ferment Fabriek

Luscious Loaf

Dankzij de passie en liefde die Martin Bootsman elke dag weer stopt in het produceren en ontwikkelen van onze broden, hebben wij met elk Luscious Loaf een uniek, eigentijds en lustopwekkend product om heerlijk van te smullen. Voor de lunch, als avondmaal of gewoon met een lekker glas wijn: je vindt altijd een genietmoment voor dit zinnenprikkelende brood.

Luscious Loaf

de Peperwinkel

U vindt Depeperwinkel op het internet (depeperwinkel.nl). In de webwinkel verkopen we ons hele assortiment, van klein- tot grootverpakkingen. Op de Pure markt ligt de nadruk op specerijen in potjes, al hebben we ook zakjes bij ons. Vraag er gerust naar, of vraag ons via de contactmogelijkheden op de website om uw bestelling naar de markt mee te nemen. Vist u bovendien niet achter het net.
Ons assortiment is breder dan peper alleen – gemiddeld 35-40 soorten peper. Van de vertrouwde lampong en malabar pepers tot de exclusieve rode sansho’s, van Aziatische klassiekers tot Afrika’s onbekendere smaakmakers. De meeste specerijen verkopen we niet gemalen, niet gebroken, omwille van de bewaarbaarheid. Voor chilipepers en blends maken we een uitzondering. Voor de grof gemalen Piment d’Espelette bijvoorbeeld. Maar u vindt bij ons ook maalsels, Indiase masala’s, Perzische advieh’s en klappers als shichimi togashiri en chipotle adobo. Benieuwd ? Kom langs om te ruiken en te proeven.

Peperwinkel

Bonzol

Wij importen deze ‘droge worsten’ zelf uit het hart van de Auvergne in Frankrijk. De saucissons zijn puur natuur, geproduceerd op basis van oude recepten met de authentieke smaak van het terroir. Er zijn geen kleur-,­ geur-­ en smaakstoffen toegevoegd en ze zijn glutenvrij.

Bonzol

Maggie’s Jiaozi

Maggie maakt haar overheerlijke, authentieke Chinese dumplings stuk voor stuk met de hand, zelfs de velletjes rolt zij zelf. En dat proef je! In het voorjaar gebruikt zij ingrediënten uit eigen tuin. Maggie’s dumplings zijn uniek en van top restaurant kwaliteit.  Op de Pure Markt kan je Maggie’s  dumplings ter plekke eten of bevroren mee nemen om thuis makkelijk te bakken of stomen. Serveer de dumplings op een feestje, tijdens een etentje of verwen jezelf en je gezin met een portie.

Maggie’s dumplings zijn ook te bestellen via haar website.

Shiitake met spitskool (vegan)

Varkensgehakt met Chinese kool met prei
Varkensgehakt met Knoflookbieslook uit haar eigen tuin (seizoen verbonden)
Kippengehakt met Shii-take en spitskool
Kipgehakt met Ui en bosui
Rundergehakt met wortel en prei

Maggie’s Jiaozi

flevohoning pure markt

Flevohoning

Flevohoning biedt zijn klanten eerlijke natuurlijke producten die op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Onze bijen staan zoveel mogelijk in beschermde natuurgebieden en zijn gehuisvest in houten kasten. Onze producten zijn onbewerkt.

Flevohoning