Tree Sea Studio

Tree Sea Studio is een textieldesignmerk gevestigd in Nederland.
Al onze collectie items zijn van 100% katoen en worden met hand blok printing techniek bedrukt in kleinschalige werkplaatsen in en rondom de stad Jaipur in India. Dit is de thuisstad van een van de eigenaren van Tree Sea Studio.

Onze designs zijn geïnspireerd door patronen in de natuur en wij werken met de wederkerige kleuren van de seizoenen om tijdloze collecties te creëren. Door het handgemaakte proces zullen geen twee ontwerpen precies hetzelfde zijn. Variaties in kleur en patronen zijn authentieke uitdrukkingen van alle ambachtslieden die bij het maken betrokken zijn: De blokkenmakers, de blokprinters, en de kleermakers.

Tree Sea Studio

yazgibi

Yazgibi

Tijdens mijn vele reizen naar Turkije ontdekte ik al lang geleden de hamamdoek, een superleuk en handig item, niet alleen voor de sauna of hamam, maar voor zoveel meer doeleinden te gebruiken. Inmiddels een trenditem en voor velen niet meer weg te denken uit koffer of rugzak.
Ons textiel komt uit een kleinschalige weverij in Turkije. De weverij maakt uitsluitend gebruik van traditionele handbediende weefmachines. Deze weefmachines kunnen heel oud zijn, destijds aangeschaft door Kemal Atatürk om de economie te stimuleren. De snelheid van het weven met deze machines ligt veel lager in vergelijking met massa geproduceerde stoffen, de draad raakt minder beschadigd en zorgt voor een duurzaam product wat lang meegaat en mooi blijft.
De weverij, welke deel uitmaakt van een ‘social responsibility project’ biedt werkgelegenheid aan de inwoners van het dorp en houdt het oude ambacht in stand.
De mooie hamamdoeken en badjassen zijn lekker zacht, kom zelf voelen (of passen) op de Pure Markt of check alvast de website.

Yazgibi

Wolff & Haslinghuis

Met mijn merk Wolff & Haslinghuis breng ik slow fashion: geen seizoenen, niet in de uitverkoop. Mijn collectie bestaat uit mooie, tijdloze herenshirts, gemaakt van 100% linnen van Europees vlas. Linnen is het luxe alternatief met een geweldig draagcomfort. Het is absorberend en valt heel soepel. Bovendien is het een duurzame stof. Europees vlas is namelijk een zero waste-product, dat alleen regenwater nodig heeft, zonder irrigatie. Linnen heeft hierdoor een minimale impact op het klimaat en past helemaal bij de eisen van nu.

Ps) Stiekem verkoop ik de mannen shirts ook veel aan hippe dames en meiden, de trend op dit moment is over-sized 😉

Wolff & Haslinghuis | Linen Leisure Wear

Stitch

Laten we mode leuker en duurzamer maken!

Stitch Amsterdam is een creatief borduuratelier en kledinglabel. Opgericht door Lonneke van Kuijeren in 2020 is zij gedreven door de behoefte aan meer funkiness in duurzame kleding.

Al onze producten worden op aanvraag genaaid in onze local studio hiermee omarmen wij de slow fashion beweging. Door gebruik van voornamelijk biologische materialen ontwikkelen we goed gemaakte, duurzame producten die je favoriete kleding item gaat worden.

Stitch

deBoekentas Pure Markt

deboekentas.nl

deboekentas.nl heeft een groot assortiment licht beschadigde boeken. Soms zit een klein krasje of deukje op de kaft, of een vouw in een bladzijde. De boeken zijn daarom flink in prijs verlaagd. De boeken zijn geen misdrukken, slechts ‘licht beschadigd’ en altijd ongelezen. Het gaat om uiterlijke beschadigingen, dus het leesplezier is er nooit minder om! Boeken met een krasje, met kortingen tot wel 80%, dat is deboekentas.nl.

deboekentas.nl

 

Schapenlekkers

Bij Schapenlekkers vind u alles van het schaap. U kunt bij ons terecht voor een EKO keur aan schapenkazen, lams- en schapenvlees, worst, gelooide schapenvachten, sloffen, wanten, sokken, zalf met wolvet.

Schapenlekkers

 

RAGS & BONE

Rags & Bone verzamelt nieuwe en gebruikte stofjes en maakt daar de leukste kleurrijke kleding van. Amerikaanse vintage t-shirts worden zo bijvoorbeeld weer verwerkt tot hippe streetwear. Door oude en nieuwe materialen te combineren, ontstaan unieke kledingstukken voor dames en kids. 100% eerlijk en met liefde handgemaakt.

Rags & Bone

Buitenlandse Zaken the African Connection, prachtige accesoires

Buitenlandse Zaken

Sfeermakers, mooimakers en handigheidjes voor thuis en onderweg. Buitenlandse Zaken maakt tassen, kussens, schorten en tafelkleden van onder andere Afrikaanse, Franse en Spaanse stoffen. Je vindt er ook sieraden, Franse zeep, servetten, en accessoires voor huis en tuin.

Buitenlandse Zaken