yazgibi

Yazgibi

Tijdens mijn vele reizen naar Turkije ontdekte ik al lang geleden de hamamdoek, een superleuk en handig item, niet alleen voor de sauna of hamam, maar voor zoveel meer doeleinden te gebruiken. Inmiddels een trenditem en voor velen niet meer weg te denken uit koffer of rugzak.
Ons textiel komt uit een kleinschalige weverij in Turkije. De weverij maakt uitsluitend gebruik van traditionele handbediende weefmachines. Deze weefmachines kunnen heel oud zijn, destijds aangeschaft door Kemal Atatürk om de economie te stimuleren. De snelheid van het weven met deze machines ligt veel lager in vergelijking met massa geproduceerde stoffen, de draad raakt minder beschadigd en zorgt voor een duurzaam product wat lang meegaat en mooi blijft.
De weverij, welke deel uitmaakt van een ‘social responsibility project’ biedt werkgelegenheid aan de inwoners van het dorp en houdt het oude ambacht in stand.
De mooie hamamdoeken en badjassen zijn lekker zacht, kom zelf voelen (of passen) op de Pure Markt of check alvast de website.

Yazgibi

MAMBECO

Wij zijn zussen Janneke & Willemijn Calis en de oprichters van onze kleine onderneming Mambeco. We hebben onze duurzame webshop Mambeco opgericht vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid. Mambeco’s assortiment zit boordevol duurzame producten voor een plasticvrije levensstijl. Naast onze webshop staan we ook op evenementen. Wij testen al onze producten zelf uit en kunnen we je met onze eigen ervaringen adviseren. Bij ons kun je de verschillende shampoo- conditioner en bodybars ruiken, voelen aan de diverse plasticvrije producten zoals foodhuggers en bijenwasdoeken en nog veel meer! We zien je graag op de Pure Markt!

Mambeco

Echoes Lab

Echoes Candle & Scent Lab. is a company who loves nature but does not give up on elegance. While combining natural soy wax and beeswax with unique fragrances which are specially developed for Echoes Lab, we did not use chemicals such as paraffin and phthalate.
That’s how we precisely reflect ourselves as pure as we can.

Echoes Lab

IAMBE

Midden in het Amstelpark bevindt zich het textielatelier van Iambe. Hier werken jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Met het Amstelpark als inspiratiebron maken zij de mooiste producten, zoals sierbloemen, portemonneetjes, geweven tasjes en vlaggenslingers. Er wordt geweven, gebreid, gevild, genaaid en geborduurd. Onze producten zijn met zorg en liefde gemaakt. Iambe valt onder de Raphaelstichting en biedt naast het textielatelier ook andere werkplaatsen als dagbesteding: een tuingroep in Jeugdland Flevopark, een biologische bakkerij en een winkel in de Pijp.

Iambe

Kwekerij Wiering Pure Markt

Kwekerij Wiering

Biologisch gekweekte bamboes, siergrassen, vaste tuinplanten en tuinkruiden, biologische potgrond, tuinaarde en mestcompost van Bio-Kultura in 40l zakken.
Onze planten worden gekweekt en verkocht in potten. Vooral voor bij- en vlindervriendelijke tuinplanten en tuinkruiden kun je bij ons terecht.
De kwekerij is op afspraak te bezoeken. Eventueel kan in overleg worden bezorgd.

Kwekerij Wiering